Jongeren Coach Assen

Jongeren coach Assen

Leer te vertrouwen op jouw kracht van Binnenuit

Ik geloof dat ieder mens alle antwoorden in zich heeft.
Een ander kan jou niet vertellen wat goed voor jou is, dat weet alleen jijzelf.
Daarbij werken oplossingen die je zelf hebt verzonnen
vele malen beter dan één die aangedragen wordt.

Soms zit je niet lekker in je vel…

Dat kan met van alles te maken hebben. Misschien wel door de overstap naar de middelbare school. Of het loopt thuis niet zo lekker door allerlei omstandigheden. Je zit in de knoei met jezelf, je wilt iets veranderen bij jezelf of je zit ergens mee waar je eigenlijk wel van af wilt: onzekerheid, faalangst, veel piekeren etc. En soms is het ook niet eens aanwijsbaar waarom je “niet goed in je vel zit”, maar duidelijk is dat je wel een Jongeren coach Assen kunt gebruiken.

Samen kunnen we bekijken wat ik als Jongeren coach voor jou kan betekenen, wat je precies wilt met je leven en wie jij werkelijk bent.

Voor wie is een jongeren coach geschikt?

Een jongeren coach is geschikt voor jongeren met de leeftijd van 13 tot 23 jaar. Mocht je jonger of ouder zijn, is dat geen probleem. We gaan samen de situatie bekijken en de mogelijkheden doornemen.

Waar gevestigd?

Mijn jongeren coach praktijk ruimte is gevestigd in Assen.

Hoe werkt het een jongeren coach?

Ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je jezelf aanmelden bij mij.  We hebben dan geen toestemming nodig van je ouders.

Ben jij jonger dan 16 jaar? Dan krijgen je ouders een intakeformulier en vullen deze in. Als je wilt mag je er zelf ook een invullen. We bespreken bij het intakegesprek met je ouders en jijzelf onder andere de hulpvraag, dus wat wil jij bereiken, leren of onderzoeken.

Gaan we door?

Het belangrijkste is dat we een goede klik hebben met elkaar, en dat je je goed voelt bij mij. Om dat te onderzoeken kun je een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking. Daarna bepaal jij of ik jouw jongeren coach mag worden of niet.

Hoe ziet een coach traject eruit?

Eerst hebben we telefonisch, via Skype of een persoonlijke kennismaking. Deze duurt tussen 15 en 30 minuten (en is vrijblijvend). Als je beslist om met mij verder te gaan, plannen we intakegesprek in. Hier gaan we jouw coachvraag / coachdoel concreet maken. Omdat ik vooral werk met mijn intuïtie komen we snel tot de kern, en is het dus niet noodzakelijk om alles zelf goed te kunnen verwoorden.

In de vervolg sessies gaan we door middel van gesprekken en verschillende oefeningen jouw Kracht van Binnenuit (terug) vinden. Na iedere sessie krijg je huiswerk mee, om thuis mee aan de slag te gaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een oefening om op een andere manier met een situatie om te gaan.

Belangrijk om te weten:

Alles wat wij bespreken is vertrouwelijk. Je kunt bij mij vrijuit praten.

Wij bepalen met elkaar wat we eventueel aan wie vertellen en in welke vorm.

Hoelang duurt een jongeren coach traject?

Gemiddeld duurt een traject 1.5 tot 4 maanden. Dit zijn tussen de 3 en 9 sessies. In de kennismaking bepalen we de duur van het traject. Hierna gaan we evalueren (eventueel samen met je ouders of alleen met jou) en bespreken we de voortgang of we op de goede weg zitten, of je klaar bent om af te ronden of dat er nog meer sessies nodig zijn.

Voor welke klachten komen jongeren bij een jongeren coach?

 • Onzekerheid;
 • Ze worden gepest of pesten zelf;
 • Niet voor je zelf opkomen;
 • Geen nee durven zeggen;
 • Piekeren;
 • Slecht zelfbeeld;
 • Last van stemmingswisselingen / somberheid;
 • Moeilijk contact met hun (stief)ouders, (stief)broers (stief)zussen of leerkrachten;
 • Omgaan met scheiding, rouw na overlijden, omgaan met zieke ouder, broer/zus;
 • Ruzie;
 • Zich niet begrepen voelen;
 • Faalangst;
 • Boosheid woede;
 • Moeite om vrienden te maken;
 • Niet lekker in je vel zitten;
 • En andere dingen waar je tegen aan loopt.
jongeren coach almelo assen

Waarom ik jongeren coach ben

Ik heb zelf als jongere mij heel eenzaam gevoeld. Op school werd ik erg gepest en thuis had ik het ook niet prettig. Er was drank en depressiviteit aanwezig. Dit betekende dat ik eigenlijk (bijna) overal alleen voor stond. In deze periode heb ik mij ontzettend eenzaam gevoeld. Ik had ook geen vrienden (dacht ik toen) op wie ik terug kon vallen.

Ook mijn hooggevoeligheid werkte niet mee. Ik voelde alles van iedereen aan, en heb me altijd heel erg anders gevoelt. Hierdoor kon ik slecht contact leggen met anderen en voelde ik mij nooit begrepen. Doordat ik mij niet veilig op school spijbelde ik altijd. Niet omdat ik niet wou leren of school niet leuk vond, want ik vond leren heel erg leuk! Maar gewoonweg omdat ik mij echt niet prettig voelde op school. Ook thuis voelde ik me niet fijn dus daar kon ik ook niet heen en daar liep ik dan, rond in het park of in het natuurpark, zittend bij het water. Wat was het fijn geweest als ik toen iemand had die mij begreep, naar mij luisterde, er voor mij was en mij kon helpen.

Daarom wil ik er nu voor jou kunnen zijn!
Jongeren coach Assen Almelo
Duur coach sessie: 60 minuten
Tarief per sessie: €60,- inclusief BTW
Waar: Praktijk ruimte is gevestigd in Assen aan de Betuwe 6.

Mijn moeder en ik zijn zeer tevreden over de hulp die Cheryl ons biedt. Ze doet haar werk vanaf het begin af aan heel goed! Ze heeft veel verstand van haar vak, luistert goed naar de ander, leeft met diegene mee en probeert zo de beste oplossing te vinden. Ik kan nu veel beter voor mijzelf opkomen. Ik doe alleen nog dingen waar ik zelf ook achter sta.

Tussen de afspraken door houden wij contact via What’s App, zodat ze ook dan kan helpen als ik tegen moeilijkheden aanloop. Dit vind ik zelf heel prettig en dat laat ook zien dat Cheryl geïnteresseerd is in de ander en in haar werk.

Andre Kieftenbelt20 jaar
jongeren coach assen

Wil je weten welk coachtraject het beste bij jou past?

Vraag dan hier een gratis kennismakingsgesprek aan.

Maak in 30 minuten kennis met mij en ervaar zelf of ik jou kan helpen.

© Copyright 2019 - Centrum van Binnenuit